Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan

A A A

Titlu de călătorie

Titlul de călătorie este un document ce confirmă identitatea persoanei - cetăţeanului Republicii Moldova sau persoanei fără cetăţenie - care domiciliază permanent pe teritoriul Republicii Moldova şi care permite titularului întoarcerea în Republica Moldova în cazul în care nu dispune de un document de călătorie valabil.

 

Titlul de călătorie se foloseşte exclusiv pentru întoarcerea în Republica Moldova şi nu poate fi folosit pentru deplasarea în altă ţară. Cetatenii Republicii Moldova care nu deţin paşapoarte, sau valabilitatea paşapoartelor a expirat, pot obţine Titlu de Călătorie pentru a reveni în ţara.

 

Cererea pentru obţinerea Titlului de Calatorie poate fi depusă la Ambasadă în timpul programului de lucru cu programare prealabilă.

 

Pentru perfectarea Titlului de Calatorie este necesar să prezentaţi în adresa Ambasadei urmatoarele:

 

  • 2 foto 35*45mm color, mate (cu capul descoperit, fără ochelari, faţa să fie fotografiata integral pîna la umeri, pe fon alb);
  • Cerere de solicitare a titlului de calatorie;
  • Dovada cetateniei Republicii Moldova;
  • Dovada lipsei unui document de calatorie valabil;
  • Dovada achitarii taxei consulare.

 

În calitate de dovada a cetateniei Republicii Moldova pot fi considerate unul din urmatoarele documente: buletinul de identitate, paşaportul, certificatul de naştere în cazul minorilor, certificatul de confirmare a cetateniei Republicii Moldova.

 

Dovada lipsei unui document de calatorie se considera: pasaportul expirat, pasaportul deteriorat, pasaportul parinţilor in care au fost incluşi copiii minori, paşaportul de model ieşit din uz, declaratia de pierdere sau furt al pasaportului, declaratia privind neperfectarea anterioara a documentului de calatorie.

 

Atentie! Termenul de valabilitate a titlului de călătorie este de 30 de zile şi nu poate fi prelungit. Titlul de călătorie este valabil doar pentru o singură călătorie cu destinaţia finală obligatorie - Republica Moldova.