Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan

A A A

Participarea la cea de-a 14-ea ediţie a Festivalului Rodiilor 2019 în oraşul Goychai, Azerbaidjan

Publicat:Sat, 09/11/2019 - 12:22

La 9 noiembrie curent, Ambasadorul Gheorghe Leucă, împreună cu alți șefi de misiuni diplomatice acreditați în Republica Azerbaidjan a participat alături de deputaţi, alți oficiali şi locuitori ai orașului Goychai la ediţia a 14-a a Festivalului Rodiilor 2019, organizat de puterea executivă locală și Vinăria AZNAR.

În cadrul evenimentului, după deschiderea oficială în centrul orașului a fost organizat un iarmaroc expoziţional unde producătorii au prezentat în special mai multe soiuri de rodii, diferite produse din acest fruct și obiecte de artă, dedicate acestuia, dar și expoziții de alte diverse produse naționale. Festivalul a inclus şi evenimente dedicate Zilei Drapelului de Stat al Republicii Azerbaidjan, care la fel se sărbătoreşte anual la 9 noiembrie.

De asemenea, Ambasadorul Gheorghe Leucă a efectuat o vizita la cunoscuta Vinărie AZNAR din localitatea Goychai, unde a participat la deschiderea oficială a unei linii de producere şi a avut o întâlnire și discuţii cu Eugen Hartea, cetăţean moldovean angajat în calitate de tehnolog la vinăria azeră.