Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan

A A A

Participarea Ambasadei Republicii Moldova la Festivalul Internațional al Artei Contemporane ”Maiden Tower. To Be a Woman”

Publicat:Mon, 23/09/2019 - 11:28

Pe 22 septembrie curent, în contextul Festivalului Internațional al Artei Contemporane ”Maiden Tower. To Be a Woman” care se desfășoară în perioada 17-27 septembrie la Baku, Ambasada Republicii Moldova a prezentat filmul artistic Ultima zi din mai de regizorul moldovean Igor Kistol.

Demonstrarea filmului a avut loc în incinta clubului cinematografic Landmark, primind cele mai înalte aprecieri de la cei prezenți, între care membri ai corpului diplomatic, oameni din lumea cinematografiei și artei, diaspora moldovenească din Azerbaidjan, precum și tineri spectatori din capitala azeră.

Festivalul, organizat de Delegația Uniunii Europene la Baku la inițiativa Artistei de Onoare al Republicii Azerbaidjan Sabina Shikhlinskaya și în cooperare cu alte misiuni diplomatice acreditate la Baku (între care Austria, Germania, Elveția, Olanda, Suedia, Moldova, Georgia, Ucraina, dar și Mexic, Brazilia, Argentina și Columbia) are ca temă principală și scop - confirmarea egalității de gen, situația actuală a femeilor și necesitatea împuternicirii lor. Respectiv, filmul artistic Ultima zi din mai, prezintă unele realități cu care se confruntă la moment unele femei și familii în lumea contemporană.

De menţionat că anterior, la 18 septembrie, Ambasada a participat la deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Artă Contemporană „Maiden Tower. To Be a Woman" şi la expoziția comună a mai multor pictori din 8 țări, care a avut loc la Muzeul Artelor Moderne din Baku. Republica Moldova a fost reprezentată la evenimentul de pictorul Tatiana Fiodorova, care a intrigat vizitatorii cu o serie de lucrări originale la tema anunțată în titlul Festivalului.