Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan

A A A

Privind vizita Viceprim-ministrului, Ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu la Baku, Azerbaidjan.

Publicat:Wed, 01/02/2023 - 12:51

În perioada 01-04 februarie curent, Viceprim-ministrul, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a desfășurat o vizită de lucru la Baku.

În calitate de co-președinte al comisiei interguvernamentale moldo-azere, Viceprim-ministrul Andrei Spînu, a avut întrevederi bilaterale cu Ministrul Economiei, Mikayil Jabbarov, cu care a discutat despre relațiile economice bilaterale, și respectiv cu Ministrul Agriculturii, Inam Karimov, care este și co-președintele comisiei interguvernamentale moldo-azere din partea Azerbaidjanului, cu care au fost atinse progresele în implementarea protocolului de colaborare, semnat în octombrie 2022.

Agenda a inclus vizitarea centrului de prestări servicii pentru antreprenori din Baku ”KOBIA” și participarea la a 9-a Reuniune a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze, în cadrul căreia a fost extins parteneriatul strategic în domeniul energetic între România și Azerbaidjan, aspect care va avantaja și Republica Moldova.