Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan

A A A

La data de 20 februarie curent, Ambasadorul Alexandr Esaulenco și Consilierul Ambasadei Nicolae Cojuhari, au participat la o seară de creație culturală, dedicată marelui poet român Mihai Eminescu

Publicat:Mon, 20/02/2023 - 13:21

Evenimentul, desfășurat la Book Center Baku, a fost organizat de către Ambasada României la Baku, în frunte cu Ambasadorul E.S. Vasile Soare de comun cu Səlim Babullaoğlu, secretarul Uniunii Scriitorilor al Republicii Azerbaidjan. La eveniment au participat mai multe oficialități azere din domeniul politic și cultural.

La începutul ceremoniei de deschidere, Səlim Babullaoğlu, a prezentat o carte “Dan Ulduzu” cu operele lui Mihai Eminescu, traduse în limba azeră. E.S. Ambasadorul Vasile Soare a subliniat că recent a fost serbată Ziua Culturii Române, care coincide cu ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu. S-a menționat despre aportul solid, adus de către Mihai Eminescu în dezvoltarea spațiului cultural român, ca parte integrată a valorilor culturale europene. În continuare a fost desfășurat un recital de poezii al Marelui poet Eminescu în ambele limbi, azeră și română, acompaniate de melodiile compozitorilor români.